Vásárlási feltételek

Vásárlás, rendelés menete

Amennyiben vásárolni/rendelni szeretne, a következőképp járjon el:

1. A megvásárolni kívánt termék oldalán válassza ki a kívánt mennyiséget, és a Kosárba rakom gomb segítségével tegye a terméket a kosarába. Egy termékből csak fogyasztói mennyiség, azaz maximum 10 darab rendelhető.

2. A jobb felső sarokban, a zöld fejlécben található kosár ikonon megjelenő szám jelzi, hogy hány termék van a kosarában. A kosár ikonra kattintva az eddig kiválasztott termékek listáját láthatja.

3. A kosár oldalon még módosíthatja a vásárolni kívánt termékek mennyiségét, a termék neve melletti legördülő listában kiválasztva a megfelelő számot. Amennyiben meggondolta magát, a termék ára mellett jobb oldalon megjelenő X-re kattintva eltávolíthatja a terméket a kosarából.

Ha van kuponkódja, azt a kosár oldalon, a Rendelés összegzése szürke panelen az Adjon meg egy kuponkódot mezőbe írja be.

A Szállítási díj felirat mellett található Díjak alakulása linkre kattintva már előre kiszámolhatja, hogy mennyibe kerül majd a termékek kiszállítása. A szállítás 16 000 Ft felett ingyenes, így ha elérte ezt az összeget, a szállítási díjkalkulátor nem jelenik meg.

A Tovább a fizetéshez gombra kattintva léphet tovább a rendelés véglegesítéséhez.

4. A Számlázási adatok panelen adja meg az adatait. Ha már korábban regisztrált az oldalon, a mezők felett található Bejelentkezem linkre kattintva beléphet fiókjába. Miután megadta az adatait, kattintson a Tovább a szállítási módokhoz gombra.

A Szállítási módok panelen válassza ki a kívánt szállítási módot, majd kattintson a Tovább a fizetési módokhoz gombra. A Fizetési módok oldalon válassza ki a kívánt fizetési módot.

A megrendelés véglegesítése előtt ellenőrizze a megadott adatait, a kiválasztott szállítási és fizetési módokat, mert a megrendelés elküldése után már nem lesz lehetősége módosítani azokon.

A rendelés véglegesítéséhez fogadja el az adatvédelmi és vásárlási feltételeket és a Megrendelés elküldése gombbal véglegesítse rendelését. Ha a bankkártyás fizetési módot választja, az oldal átirányítja az OTP bank fizetési felületére, sikeres fizetés után pedig visszairányítják az oldalra.

A megrendelés elküldése után megjelenik egy Sikeres megrendelés oldal, illetve az előzőleg megadott e-mail címre megrendeléséről minden esetben visszaigazoló üzenetet küldünk.

Felvilágosítás, speciális kérés és esetleges probléma esetén kérjük, keresse meg a Györgytea Kft. ügyfélszolgálatát az rendeles@gyorgytea.hu címen.

Átvételi módok

Három féle átvételi mód közül választhat, hogy a megrendelt termékeket megkapja:

1. Házhozszállítás:
Postai úton, a megadott szállítási címre. Az Ön küldeményeit a feladást követően a Magyar Posta Logisztika (MPL) szállítja. Küldeménye(i) felől - szükség esetén - az alábbi elérhetőségeken érdeklődhet:

  • Telefonon: +36-40-31-32-33 (munkanapokon 08:00 - 17:00 óra között).
  • E-mailben: customer.service@posta.hu

A küldemény a feladás után nyomon követhető a www.posta.hu oldalon és a küldeményazonosító(k) megadásával.

2. Átvétel a Postán:
Rendelését már több mint 2.500 Posta Ponton átveheti, fix nyitva tartási időben. Az Önhöz legközelebb eső Posta Pontot a rendelés leadásakor választhatja ki. Az átvétel időpontjáról SMS-ben kap tájékoztatást.

3. Átvétel Pick Pack Ponton:
A Magyarország több mint 190 városában több mint 600 Pick Pack Pont (Relay és Inmedio hírlapüzletek; MOL, OMV, Avanti és Avia töltőállomások; Playersroom, Sportfactory, Playmax hálózat üzletei; valamint a Co-op Star hálózat boltjai) bármelyikén átveheti rendelt csomagját. Az átvétel időpontjáról SMS-ben kap tájékoztatást.

Szállítási díjak

Az árucikkek mellett feltüntetett ár bruttó vételár, amely tartalmazza az általános forgalmi adót (ÁFA) is. A vételárak a szállítás költségét nem tartalmazzák, az külön fizetendő. A termékek mellett szereplő vételárak biztosan nem változnak meg a megrendelés leadása és az árucikkek kézhezvétele közötti időszakban. Bármilyen felmerülő probléma esetén a vevők érdekeinek maximális figyelembevételével járunk el.

16 000 forint feletti rendelés esetén a szállítás ingyenes.

A szállítási díjak a csomag súlyától, az átvétel és fizetés módjától függően változnak:

Fizetés megrendeléskor online
0-2 kg2-10 kg10-20 kg vagy
16 000 Ft érték felett
Házhozszállítás900 Ft1050 Ftingyenes
Átvétel Postán800 Ft900 Ftingyenes
Átvétel Pick Pack Ponton900 Ft

 

Fizetés átvételkor
0-2 kg2-10 kg10-20 kg vagy
16 000 Ft érték felett
Házhozszállítás1150 Ft1300 Ftingyenes
Átvétel Postán1050 Ft1150 Ftingyenes
Átvétel Pick Pack Ponton1000 Ft

 

Külföldi megrendeléskor a feltételek eltérőek, amiről Vásárlási feltételek ide vonatkozó pontjában olvashatnak.

Fizetési módok

Mindhárom átvételi módon történt rendelés fizethető készpénzben az áru átvételekor, illetve bankkártyával az interneten, a rendelés leadásakor előre. Az online fizetéshez az alábbi fizetési módot kínáljuk:

Bankkártyás fizetési tájékoztató

Garancia

Termékeinket a Fogyasztóvédelmi Törvényben előírtakkal összhangban lévő jótállási feltételekkel hozzuk forgalomba.

Jótállást kizáró tényezők

A vásárolt termék sértetlenségét a Vevő átvételkor köteles ellenőrizni. Nem áll módunkban a jótállást érvényesíteni, ha a termék sértetlen átvételét igazoló dokumentum aláírása után a Vevő külsérelmi hibára hivatkozik.

A vásárlástól való elállás joga, módja, következményei

A vevő jogosult a megrendelést követően, de még a kiszállítást megelőzően a vásárlástól elállni. Ezt az igényét jelezheti e-mailen a rendeles@gyorgytea.hu címen. Ebben az esetben a Vevőt semmilyen költségviselési kötelezettség nem terheli.
Amennyiben a vásárlástól az áru átvételét követően el kíván állni, akkor azt a következő módon teheti meg:

  • A Vevő a szerződéstől 14 munkanapon belül indoklás nélkül elállhat. Az elállás jogát attól a naptól kezdve gyakorolhatja, amikor az árut átvette.
  • Gyógyteákat és más hasonló, emberi fogyasztás, gyógyászati felhasználás útján hasznosuló terméket jellegükből fakadóan kizárólag felbontatlanul, sértetlen csomagolásban veszünk vissza.
  • Az Eladó kizárólag sérülésmentes, hiánytalan csomagolású termék visszaszolgáltatása esetén köteles a teljes vételárat a Vevő részére megtéríteni. A csomagolás sérüléséből adódó költségek a Vevőt terhelik. A Vevő viseli az áru visszaszolgáltatásából eredő költségeket. A Vevőt ezenfelül egyéb költség nem terheli.
  • Az Eladó követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését.
  • A Vevő jogosult elállási jogát gyakorolni, ha a termékről felbontás után derül ki, hogy bizonyítottan hibás, és a hiba az áru átvételét megelőzően keletkezett. A termékre 8 napos cserelehetőséget biztosítunk.

A felelősség korlátozása

A termékismertetőknél leírtakat oly módon terveztük, hogy semmiképpen ne adjunk félreérthető információkat. Az Eladó semmilyen esetben sem tehető felelőssé a termék használatával kapcsolatban a Vevőnek vagy másnak okozott közvetlen vagy közvetett kárért, vagy bármilyen más kárért. Az Eladó bárminemű teljes anyagi felelőssége nem haladhatja meg a Vevő által a termékért fizetett összeget.

Külföldi vásárlás menete

Külföldi vásárlóink is rendelhetnek a honlapunkon keresztül, ebben az esetben ajánlott küldeményként juttatjuk el a megrendelt termékeket a címzetthez. Ilyenkor csak átutalással történő előrefizetésre van lehetőség, utánvételes fizetésre nincs. A termékek árához utaláskor kérjük, adják hozzá a szállítási költséget is. A magyarországi csekkbeváltás nehézkessége és rendkívül magas költsége miatt a csekkes fizetést sajnos nem áll módunkban elfogadni.

A szállítási költség a csomag súlyától és a szállítási címtől függően változik, nagyságrendileg 10.000 - 18.000 Ft között. A szállítási költség tartalmazza a postaköltséget valamint a külföldről történő utalás banki költségét is. A pontos összeget forintban számolva a megrendelés után e-mailben küldjük el Önnek, a számlaszámmal együtt.

Átutaláskor a megjegyzés rovatba kérjük feltüntetni a megrendelő nevét, valamint a szállítási helység nevét.