Vásárlási feltételek

VÁSÁRLÁS, RENDELÉS MENETE

Amennyiben vásárolni/rendelni szeretne, a következőképp járjon el:

 1. 1. A termék neve mellett adja meg a megrendelni kívánt mennyiséget. Egy termékből csak fogyasztói mennyiség, azaz maximum 10 darab rendelhető.
 2. 2. Kattintson a Kosár linkre, mely a lap tetején és alján is megtalálható. Itt látja majd a kosárba elhelyezett összes terméket, a kosár tartalmát.
 3. 3. Válassza ki a kívánt fizetési és szállítási módot. A tovább gombra kattintva tudja véglegesíteni a rendelést.
 4. 4. Adja meg nevét, e-mail címét, telefonszámát, postázási címét.
 5. 5. Ellenőrizze az adatait és a megrendelt termékeket! Ellenőrizze le a kiválasztott fizetési és szállítási módot, valamint ha azt a szállítást választotta, adja meg a Posta Pont vagy Pick Pack Pont átvételi hely címét. Ha valamely adat hibás, a megrendelés elküldése előtt még módosíthatja,utólag azonban már semmit nem lehet javítani.
 6. 6. Nagyon fontos! A vásárlás véglegesítéséhez a megrendelő lap alján találhatóMegrendelemgombra kell kattintania.

Felvilágosítás, speciális kérés és esetleges probléma esetén kérjük, keresse meg a Györgytea Kft. (továbbiakban: Eladó) ügyfélszolgálatát az info@gyorgytea.hu címen. Megrendelését azonnal visszaigazoljuk a megadott e-mail címre küldött elektronikus levélben. Kérjük, a visszaigazolást minden esetben várja meg.

---

ÁTVÉTELI MÓDOK

Három féle átvételi mód közül választhat, hogy a megrendelt termékeket megkapja:

 1. 1. Házhozszállítás: postai úton, a megadott szállítási címre. Az Ön küldeményeit a feladást követően a Magyar Posta Logisztika ( MPL) szállítja. Küldeménye(i) felől - szükség esetén - az alábbi elérhetőségeken érdeklődhet:
  Telefonon: +36-40-31-32-33 (munkanapokon 08.00 - 17.00 óra között). E-mailben: customer.service@posta.hu
  A küldemény a feladás után nyomon követhető a www.posta.hu oldalon és a küldeményazonosító(k) megadásával.
 2. 2. Átvétel a Postán: Rendelését már több mint 2.500 Posta Ponton átveheti, fix nyitva tartási időben. Az Önhöz legközelebb eső Posta Pontot a rendelés leadásakor választhatja ki. Az átvétel időpontjáról SMS-ben kap tájékoztatást.
 3. 3. Átvétel Pick Pack Ponton: a Magyarország több mint 190 városában több mint 600 Pick Pack Pont (Relay és Inmedio hírlapüzletek; MOL, OMV, Avanti és Avia töltőállomások; Playersroom, Sportfactory, Playmax hálózat üzletei; valamint a Co-op Star hálózat boltjai) bármelyikén átveheti rendelt csomagját. Az átvétel időpontjáról SMS-ben kap tájékoztatást.
SZÁLLÍTÁSI DÍJAK

Az árucikkek mellett feltüntetett ár bruttó vételár, amely tartalmazza az általános forgalmi adót (ÁFA) is. A vételárak a szállítás költségét nem tartalmazzák, az külön fizetendő. A termékek mellett szereplő vételárak biztosan nem változnak meg a megrendelés leadása és az árucikkek kézhezvétele közötti időszakban. Bármilyen felmerülő probléma esetén a vevők érdekeinek maximális figyelembevételével járunk el.

16 000 forint feletti rendelés esetén a szállítás ingyenes.

A szállítási díjak a csomag súlyától, az átvétel és fizetés módjától függően változnak:

Szállítási díjaink
  Fizetés megrendeléskor online Fizetés átvételkor
  0-2 kg 2-10 kg 10-20 kg 0-2 kg 2-10 kg 10-20 kg
Házhozszállítás 700 Ft 850 Ft ingyenes* 950 Ft 1100 Ft ingyenes*
Átvétel Postán 600 Ft 700 Ft ingyenes* 850 Ft 950 Ft ingyenes*
Átvétel Pick Pack Ponton 700 Ft 800 Ft

(* összeghatár miatt)

Külföldi megrendeléskor a feltételek eltérőek, amiről Vásárlási feltételek ide vonatkozó pontjában olvashatnak.

FIZETÉSI MÓDOK

Mindhárom átvételi módon történt rendelés fizethető készpénzben az áru átvételekor, illetve bankkártyával az interneten, a rendelés leadásakor előre. Az online fizetéshez az alábbi fizetési módot kínáljuk:

  Bankkártyás fizetési tájékoztató

---

GARANCIA

Termékeinket a Fogyasztóvédelmi Törvényben előírtakkal összhangban lévő jótállási feltételekkel hozzuk forgalomba.

A JÓTÁLLÁST KIZÁRÓ TÉNYEZŐK

A vásárolt termék sértetlenségét a Vevő átvételkor köteles ellenőrizni. Nem áll módunkban a jótállást érvényesíteni, ha a termék sértetlen átvételét igazoló dokumentum aláírása után a Vevő külsérelmi hibára hivatkozik.

A VÁSÁRLÁSTÓL VALÓ ELÁLLÁS JOGA, MÓDJA, KÖVETKEZMÉNYEI

A vevő jogosult a megrendelést követően, de még a kiszállítást megelőzően a vásárlástól elállni. Ezt az igényét jelezheti e-mailen a rendeles@gyorgytea.hu címen. Ebben az esetben a Vevőt semmilyen költségviselési kötelezettség nem terheli.
Amennyiben a vásárlástól az áru átvételét követően el kíván állni, akkor azt a következő módon teheti meg:

 • A Vevő a szerződéstől 8 munkanapon belül indoklás nélkül elállhat. Az elállás jogát attól a naptól kezdve gyakorolhatja, amikor az árut átvette.
 • Gyógyteákat és más hasonló, emberi fogyasztás, gyógyászati felhasználás útján hasznosuló terméket jellegükből fakadóan kizárólag felbontatlanul, sértetlen csomagolásban veszünk vissza.
 • Az Eladó kizárólag sérülésmentes, hiánytalan csomagolású termék visszaszolgáltatása esetén köteles a teljes vételárat a Vevő részére megtéríteni. A csomagolás sérüléséből adódó költségek a Vevőt terhelik. A Vevő viseli az áru visszaszolgáltatásából eredő költségeket. A Vevőt ezenfelül egyéb költség nem terheli.
 • Az Eladó követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését.
 • A Vevő jogosult elállási jogát gyakorolni, ha a termékről felbontás után derül ki, hogy bizonyítottan hibás, és a hiba az áru átvételét megelőzően keletkezett. A termékre 8 napos cserelehetőséget biztosítunk.
A FELELŐSSÉG KORLÁTOZÁSA

A termékismertetőknél leírtakat oly módon terveztük, hogy semmiképpen ne adjunk félreérthető információkat. Az Eladó semmilyen esetben sem tehető felelőssé a termék használatával kapcsolatban a Vevőnek vagy másnak okozott közvetlen vagy közvetett kárért, vagy bármilyen más kárért. Az Eladó bárminemű teljes anyagi felelőssége nem haladhatja meg a Vevő által a termékért fizetett összeget.

KÜLFÖLDI VÁSÁRLÁS MENETE

Külföldi vásárlóink is rendelhetnek a honlapunkon keresztül, ebben az esetben ajánlott küldeményként juttatjuk el a megrendelt termékeket a címzetthez. Ilyenkor sajnos csak átutalással történő előrefizetésre van lehetőség, utánvételes fizetésre nincs. A termékek árához utaláskor kérjük, adják hozzá a szállítási költséget is. A magyarországi csekkbeváltás nehézkessége és rendkívül magas költsége miatt a csekkes fizetést sajnos nem áll módunkban elfogadni.

A szállítási költség a csomag súlyától és a szállítási címtől függően változik, nagyságrendileg 10.000 - 18.000 Ft között. A szállítási költség tartalmazza a postaköltséget valamint a külföldről történő utalás banki költségét is. A pontos összeget forintban számolva a megrendelés után e-mailben küldjük el Önnek, a számlaszámmal együtt.

Átutaláskor a megjegyzés rovatba kérjük feltüntetni a megrendelő nevét, valamint a szállítási helység nevét.